وبلاگ من

  • خانه 
  • موضوعات 
  • آرشیوها 
  • آخرین نظرات 

10 توصیه برای ایجاد اعتماد به نفس در کودکان

31 مرداد 1398 توسط mehri delta

شما به عنوان والد موظف هستيد تا حس اعتماد به نفس را در کودک‌تان تقويت کنيد.

اعتماد به نفس از حس توانايي مي‌آيد. يک کودک با اعتماد به نفس به درکي مثبت و واقعي از توانايي‌هاي خود نياز دارد. اين اعتماد به نفس، از دل موفقيت‌هاي کوچک و بزرگ بيرون مي‌آيد. کلمات تشويق کننده شما مي‌تواند اين اعتماد به نفس را به وجود بياورد، به ويژه زماني که شما به تلاش‌ها يا توانايي‌هاي خاص کودک‌تان اشاره مي‌کنيد. 10 نکته براي ايجاد اعتماد به نفس کودکان را در اين‌جا آورده‌ايم.

1. عاشق کودک خود باشيد
به گزارش مجله پيام دلتا؛ اين مسئله بسيار روشن و آشکار است اما مهم‌ترين چيزي است که مي‌توانيد به کودک خود بدهيد. هميشه عشق کافي به او بدهيد. کودک شما نياز دارد که احساس پذيرفته شدن و دوست داشته شدن بکند که اين احساس  از خانواده شروع شده و به ديگر گروه‌ها مانند دوستان، همکلاسي‌ها، هم تيمي‌هاي ورزشي و جامعه مي‌رسد.

اگر بر سر کودک فرياد کشيديد يا او را ناديده گرفتيد يا هر اشتباه ديگري کرديد، کودک خود را در آغوش بگيريد و به بگوييد متاسفيد و دوستش داريد. عشق بدون قيد و شرط، پايه محکمي براي اعتماد به نفس کودکان مي‌سازد.

2. لازم باشد، تحسين کنيد
تحسين کردن کودکان و دادن بازخورد مثبت به آن‌ها بسيار مهم است زيرا کودکان – به ويژه کوچک‌ترها – ارزش و موفقيت خود را با فکر شما اندازه مي‌گيرند. اما تحسين شما بايد واقع بينانه باشد. اگر کودک‌تان در چيزي شکست بخورد يا در مهارت خاصي استعداد ندارد، تلاش او را تحسين کنيد اما به طور غير واقعي نتايج را تحسين نکنيد. به کودک‌تان اطمينان دهيد که هيچ ايرادي ندارد اگر نتواند کاري را به طور کامل انجام دهد.

3. به کودک خود کمک کنيد تا اهداف واقعي تعيين کند

کودک‌تان را راهنمايي کنيد تا اهداف واقعي داشته باشد تا از احساس شکست جلوگيري شود. درمورد گام هاي کوتاه مدتي که مي‌تواند در مسير بردارد با او صحبت کنيد.

4. عشق به خود را نشان دهيد
قبل از اين‌که عشق را به کودک خود ياد بدهيد، بايد خودتان را دوست داشته باشيد. مي‌توانيد اين رفتار را با پاداش دادن و تحسين خود در زمان انجام کار درست نشان دهيد. مثلا اگر در مسابقه دو ماراتن برنده شديد، در شغل خود ترفيع گرفتيد يا يک مهماني شام را با موفقيت برگزار کرديد، موفقيت‌هاي خود را با کودکان‌تان جشن بگيريد.

5. انعطاف را به او بياموزيد
هيچ کس، هميشه و در همه چيز موفق نمي‌شود. هميشه عقب نشيني‌ و شکست‌، انتقاد و درد وجود دارد. به جاي پذيرفتن اتفاقات به عنوان شکست‌ و ناکامي، از اين موانع به عنوان تجارب يادگيري استفاده کنيد.

کودکان ياد مي‌گيرند که اين شکست‌ها بخش طبيعي از زندگي هستند و مي‌توان آن‌ها را کنترل کرد. اگر کودک شما در کاري عملکرد ضعيفي دارد، او را با ترحم و دلسوزي خفه نکنيد.

6. استقلال و ريسک را تلقين کنيد
کودکاني که اعتماد به نفس دارند مايلند بدون ترس از شکست، چيزهاي جديد را امتحان کنند. موقعيت‌هايي پيش بياوريد که بتواند خودش کارها را انجام دهد و مراقب باشيد که موقعيت بي‌خطر و امن باشد – اما بعد از آن به او فضا بدهيد.

سفرهاي يک روزه و بيرون رفتن، سرگرمي‌هاي جديد، تعطيلات و مسافرت با هم تيمي ها يا هم کلاسي‌ها مي‌تواند افق ديد کودک شما را وسعت دهد و باعث ‌شود او به توانايي خود در کنترل موقعيت‌هاي جديد، اعتماد کند.

7. او را به ورزش يا ديگر فعاليت‌ها تشويق کنيد

ورزش در ايجاد اعتماد به نفس کودکان ، نه فقط به پسران بلکه به دختران نيز کمک مي‌کند. آن‌ها ياد مي‌گيرند که مي‌توانند تمرين کنند، بهتر شوند و به اهداف‌شان برسند. همچنين، ياد مي‌گيرند تا نقاط قوت خود را بشناسند، ضعف‌هاي خود را بپذيرند يا تقويت کنند، شکست را کنترل  و حلقه دوستان‌شان را بزرگ‌تر کنند و کار تيمي را ياد بگيرند.

8. از پيگيري خواسته‌شان حمايت کنيد
هر کسي در کاري توانايي و استعداد دارد و خيلي خوب است اگر کودک‌تان آن چيز را کشف کند. به عنوان والدين، به علايق کودک خود احترام گذاشته و او را تشويق کنيد حتي اگر شما از آن‌ کار خوش‌تان نيايد. زماني که کودک‌تان کار مورد علاقه خود را انجام داد، او را تحسين کنيد.

9. قانون تعيين کنيد و جدي باشيد
زماني که کودکان بدانند چه کسي مسئول است و بايد انتظار چه چيزي را داشته باشند، اعتماد به نفس بيشتري پيدا مي‌کنند. حتي اگر کودک‌تان فکر کند قوانين شما خيلي سفت و سخت است، باز هم زماني که قانون تعيين و مدام آن‌ها را اعمال مي‌کنيد، در کارهايي که مي‌توانند انجام دهند و کارهايي که نمي‌توانند انجام دهند، اعتماد به نفس خواهند داشت.

اما به ياد داشته باشيد که شما والدين او هستيد نه يک دوست صميمي. زماني که کودک شما تحت فشار همسالان خود قرار داشته باشد، از داشتن توانايي و اعتماد به نفس کودکان در نه گفتن، خوشحال مي‌شود.

10. مهارت‌هاي ارتباط را آموزش دهيد
اعتماد در روابط، کليدي براي اعتماد به نفس کودکان شمااست. مهم‌ترين ارتباط اوليه، ارتباط عاشقانه پدر و کودک است. اما زماني‌که حلقه اجتماعي فرزند شما بزرگ‌تر مي‌شود، به او کمک ‌کنيد ببيند کارهايش چه تاثيري بر ديگران مي‌گذارد و به او کمک کنيد ياد بگيريد زماني که کارهاي شخص ديگري بر او تاثير مي‌گذارد، چگونه لايه دروني اعتماد  خود را حفظ کند. به عنوان والدين، وظيفه نداريد هر موقعيت را درست کنيد و بهتر است به کودک خود همدلي، مهرباني، ابراز وجود را ياد دهيد تا بالا و پايين‌هاي روابط را کنترل کند.

همچنين بخوانيد:
کودکان را قلقلک ندهيد! (3)

رژيم غذايي براي جلوگيري از افسردگي (2)

7 توصيه پزشکي براي شاد بودن (2)

بختک چيست و سراغ چه کساني مي‌آيد؟ (2)

شادي را با بخشيدن خود تجربه کنيم (2)

مطلب قبلی
مطلب بعدی
 نظر دهید »

موضوعات: بدون موضوع لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...

فید نظر برای این مطلب

تیر 1404
شن یک دو سه چهار پنج جم
 << <   > >>
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

وبلاگ من

جستجو

موضوعات

  • همه
  • بدون موضوع

فیدهای XML

  • RSS 2.0: مطالب, نظرات
  • Atom: مطالب, نظرات
  • RDF: مطالب, نظرات
  • RSS 0.92: مطالب, نظرات
  • _sitemap: مطالب, نظرات
RSS چیست؟
  • کوثربلاگ سرویس وبلاگ نویسی بانوان
  • تماس