هویج ؛ نارنجی دوست داشتنی
با وجود آنکه هويج مزيتهاي بسياري دارد، ولي اگر آن را بيش از حد نياز مصرف کنيد ميتواند عوارض جانبي منفي بر جاي بگذارد.
هويج از جمله صيفيجات محبوب به شمار ميرود که چه به صورت خام يا پخته مصرف شود، بسيار خوشطعم و مفيد است. علاوه بر مزه خوشايند، هويج فوايد بسياري براي سلامت انسان دارد.
اگر دوست داريد فوايد اين سبزي نارنجيرنگ را بيشتر بشناسيد با مجله پيام دلتا همراه شويد و اين مطلب را دنبال کنيد.
ارزش غذايي هويج
هويج سرشار از بتا کاروتن است که موجب پديد آمدن رنگ نارنجي آن ميشود. علاوه بر آن، ويتامين A، C، B1، B 2، B3، B 6، E، K، کولين و برخي مواد معدني از جمله پتاسيم، منيزيم، آهن، کلسيم و فسفر نيز درون هويج وجود دارد. اين سبزي به طور عمده از کربوهيدرات ساخته شده است و به همين دليل منبع مناسبي از فيبر غذايي محسوب ميشود و حاوي هيچ چربي اشباعشده يا کلسترولي نيست.
در نهايت هم بايد بدانيد که اين صيفي محبوب مقدار کمي کالري يعني فقط 40 کالري در هر 100 گرم دارد. به همين دليل گزينه مناسب و سالم براي افرادي است که به دنبال رژيم غذايي مناسب براي تناسب اندام و تعادل ميگردند.
فوايد
حال که از ارزش غذايي هويج مطلع شديد، بايد بدانيد که ميتواند بر سلامت انسان تأثير مثبت داشته باشد و از برخي بيماريها جلوگيري کند.
تامين آنتي اکسيدان بدن
هويج مقدار زيادي آنتي اکسيدان مثل ويتامين A دارد که به حفظ سلامت بدن کمک ميکند. علاوه بر آن، آنتي اکسيدانها احتمال ابتلا به بيماريهاي قلبي و برخي از سرطانها مانند سرطان روده، دهان و ريه را کاهش ميدهند. همچنين حاوي مواد غذايي گياهي يا فيتونوترينت هستند که به نام فالکارينول شناخته ميشوند و از آنتي اکسيدانهاي قوي به شمار ميروند.
اين نارنجي دوست داشتني تأثير مثبتي بر بينايي دارد، و به طور ويژه قادر است ديد در شب را تقويت کند. اين اثر هويج به دليل بتا کاروتن و ويتامين آ موجود در آن است که به عملکرد صحيح سلولهاي شبکيه چشم کمک ميکنند.
کمک به کاهش فشار خون
هويج براي تنظيم گردش خون مفيد است و اين اطمينان را حاصل ميکند که قلب و ريهها مواد غذايي کافي در دسترس دارند تا بتوانند به طور صحيح وظيفه خود را انجام دهند. اين سبزي احتمال ابتلا به بيماريهاي قلبي عروقي را کاهش ميدهد، به کم کردن فشار خون کمک ميکند و فشار وارد شده به ديواره رگهاي خوني را از بين ميبرد.
هويج را بيش از اندازه مصرف نکنيد
با وجود آنکه هويج مزيتهاي بسياري دارد، ولي اگر آن را بيش از حد نياز مصرف کنيد ميتواند عوارض جانبي منفي بر جاي بگذارد. يکي از مثالهاي اين وضعيت حالتي است که به نام کاروتنوز معروف است. در اين شرايط کف دستها و پاها و پوست بخشهاي ديگر بدن به رنگ نارنجي يا زرد ديده ميشود. تغيير رنگ پوست به دليل تراکم بالاي کاروتن در خون به وجود ميآيد. اين وضعيت به خودي خود بدون ضرر است و با کاهش مصرف هويج به راحتي از بين ميرود.
يکي ديگر از مشکلاتي که در اثر خوردن زياد هويج ممکن است به وجود آيد افزايش ويتامين A است. زماني که ويتامين A در مدت زمان طولاني بيش از اندازه مصرف شود، گاهي علائمي مانند حالت تهوع، سرگيجه، استفراغ و سردرد در فرد به وجود ميآورد. اگر دريافت و مصرف ويتامين آ کاهش پيدا نکند، وضعيتي به نام هيپرويتامينوز يا مصرف بيش از حد ويتامين ايجاد ميشود. اين مشکل بسيار جدي است و به دليل تجمع ميزان سمي ويتامين در کبد پديد ميآيد و نياز به درمان و توجهات پزشکي دارد.
با اين وجود هيپرويتامينوز آ به ندرت فقط با مصرف مواد غذايي حاوي ويتامين A اتفاق ميافتد. معمولاً مکملهاي غذايي توصيه شده براي جذب ويتامين آ ميتوانند باعث به وجود آمدن اين وضعيت شوند.
همچنين بخوانيد:
چگونه اجسام سنگين را جابهجا کنيم؟
کلسيم ، شالوده بدن
به راحتي مي توانيد مثبت انديش باشيد
عصبانيت خود را با اين روش هاي ساده کنترل کنيد
رنگ مو و عوارض آن در بارداري